Łemkowskie warenyky z kiszoną kapustą
Dzień dobry w poniedziałek. Łemkowskie warenyky z kiszoną kapustą to propozycja na ten tydzień. Niektórzy zaczynają łapać infekcję, więc na warsztat danie z dużą dawką witaminy C. Danie oczywiście łemkowskie. Warenyki czyli pierożki lub zlepieńce, to danie które raczej każdy lubi. Niezastąpione na świątecznym stole, uwielbiane przez dzieci.
Przepis znajdziecie na moim nowym blogu kulinarnym: Zapaska.eu
Smacznego podjadania i słuchania :
Nie znałam tego kawałka Eneja, dzięki że poleciłaś! I fajnie że wróciłaś do regularnego pisania.
Ostatnio gotowałam garniak z twojego przepisu (reaktywowanego) i mega pozytywne zaskoczenie! Uwielbiam zupy a ta łemkowska jest mega smaczna! Pozdrawiam 🙂
To gotujemy dalej 🙂
Hm… Muszą być pyszne takie pierogi. Lubię kapustę kiszoną. 🙂
mmm, pycha 🙂
Wygląda szałowo ale dla mnie to zbyt skomplikowane 😉
Ależ bym takie zjadła! Uwielbiam kiszoną kapustę! 🙂