Kiszony kalafior
Kiszony kalafior. Kiszenie to świetny sposób na przechowanie na zimę letnich warzyw. Praktycznie każde warzywo można ukisić. Kiszone ogórki zna chyba każdy, kiszony kalafior nie jest tak popularny ale równie pyszny. Jego chrupka konsystencja świetnie sprawdza się jako przekąska np. z dodatkiem dipów lub jako wyjątkowy składnik sałatek.
Zapraszam na mój nowy blog kulinarny: Zapaska
A może kotlety z kalafiora?
Ostatnio kisiłam mieszankę warzywną: małe marchewki, paprykę, kalafior i cukinię w jednym słoju. I kalafior nam smakował najmniej, właśnie przez to, że był zbyt kruchy. 🙂 Najlepsze były marchewki i papryki. 🙂 A buraki kiszę osobno i pychota. 🙂
A mnie właśnie ta chrupkość urzekła 🙂
Co jak co, ale kalafiora jeszcze nie próbowałem 😉 Kisić oczywiście 😉
Różne kiszonki jadłam, ale kalafiora jeszcze nie 🙂
Wiem, że teraz moda na kiszonki… ale jednak chyba nie odważyłabym się 🙂
Nie słyszałem ani też nie spotkałem się z takim sposobem przygotowania kalafiora i jestem mega ciekawy jego smakuw takiej wersji. Może kiedyś spróbuję. 😉