Kiszony kalafior

Kiszony kalafior

Kiszony kalafior. Kiszenie to świetny sposób na przechowanie na zimę letnich warzyw. Praktycznie każde warzywo można ukisić. Kiszone ogórki zna chyba każdy, kiszony kalafior nie jest tak popularny ale równie pyszny. Jego chrupka konsystencja świetnie sprawdza się jako przekąska np. z dodatkiem dipów lub jako wyjątkowy składnik sałatek.

Zapraszam na mój nowy blog kulinarny: Zapaska

A może kotlety z kalafiora?

Kotlety z kalafiora i kaszy orkiszowej – Zapaska

6 KOMENTARZE

  1. Ostatnio kisiłam mieszankę warzywną: małe marchewki, paprykę, kalafior i cukinię w jednym słoju. I kalafior nam smakował najmniej, właśnie przez to, że był zbyt kruchy. 🙂 Najlepsze były marchewki i papryki. 🙂 A buraki kiszę osobno i pychota. 🙂

  2. Nie słyszałem ani też nie spotkałem się z takim sposobem przygotowania kalafiora i jestem mega ciekawy jego smakuw takiej wersji. Może kiedyś spróbuję. 😉

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.