Zupa krem z kurek w bułce
Zupa krem z kurek w bułce

Zupa krem z kurek w bułce

Zupa krem z bułek w bułce jest daniem sycącym, pachnącym i mega smacznym.
I nie wiem co smaczniejsze, czy sama zupa, czy ta bułeczka nasiąknięta pachnącym kremem. Zapach kurek przenosi nas do lasu…

Zupa krem z kurek w bułce – składniki

200 g świeżych kurek
1 l bulionu warzywnego
2 cebule
4 ziemniaki
masło, olej
lubczyk, sól, pieprz, bazylia, natka pietruszki
6 bułek
śmietana

Zupa krem z kurek w bułce – wykonanie

W bulionie ugotować ziemniaki. Na patelni masło i zeszkli cebulę. Dodać oczyszczone i pokrojone kurki. Smażyć około 20 minut, następnie dodać do bulionu z ziemniakami. Wszystko razem zmiksować, dodać lubczyku, soli i pieprzu do smaku. Z bułek ściąć wierzch, wydrążyć środek i posmarować olejem i posypać bazylią. Bułki zapiec 15 min w 160 stopniach. Takie ciepłe i chrupiące napełniać zupą-krem. Udekorować kleksem ze śmietany. Smacznego! 🙂

2 KOMENTARZE

  1. Kurki to jedyne grzyby, jakie lubi mój Mąż. Występowały już u nas w roli głównej zarówno w tarcie, czy w połączeniu z tagiatelle. Szkoda, że nie ma teraz sezonu, bo takie prosto z lasu są najlepsze!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ